...

...
ПОРТАЛ "САЗВЕЖЂЕ З"

Translate

Укупно приказа странице

среда, 27. јануар 2021.

Људи моји, зар то још постоји?

 Пре неколико дана помислих: Одвратно, гадно, дно дна, долазе ужасни дани, Звер о којој се прича: Дубока држава зинула као аждаја, и из њених чељусти сукља пламен, а из пламена изећу оне огњене ситније дубоке државице.

По, навици, јутрос уз кафу, покушах да прелиставам тзв. новине, и по неке електронске листове, и налетех на наслов:

"

Svetislav Basara dobitnik Ninove nagrade za roman godine".

Људи моји, зар то још постоји? Мислио сам да да су одавно нестала та тзв. Потемкинова села друбоке државице оног Ћопавог баксуза! 

И уз тај чланчић - 39 коментара - народ би рекао, ако уопште још постоји некакав народ - за добрим се коњем прашина диже!

Ево само неколико бљувотина на бљувотине:

    



Из пера добитника НИН-овe наградe: "Maksimović, dakle, Desanka koju je naš pokojni drug, Kangrga, poetički besprekorno nazvao Megaplačipička, a koju je u njenoj osamdeset šestoj zarez nešto godini na njeno pravo mesto u pravoj (za sada nenapisanoj) Istoriji srpske književnosti i srpskog slikarstva XIX, XX i XXI veka – mom životnom spisu koji ću napisati posle smrti, s one strane groba, u pravo vreme i na pravom mestu – postavio, kao pesnik osrednji, ali otrovno duhoviti, Nenadić, javno je upitavši pred masom okupljenom oko stolova sa pečenjem na nekom književnom festivalu, je li, baba, jel bi se ti jebala u dupe? Maksimovićka je Nenadiću – svedoče očevici – vidno polaskana, sve se zagonetno i dvosmisleno osmehujući, kao iz puške odgovorila, citiram – ju, ju, Milane zaboga ne – i time stekla privilegiju da joj u Valjevu za života, pod njenim pokroviteljstvom bude podignut spomenik u prirodnoj veličini, rad N.N. kamenoresca, ali Popoviću (Ljubomiru, r. 1934. †2017) sve da sto put zaredom umre, sve da Peta republika Popoviću podigne spomenik na vrhu Trijumfalne kapije – Valjevo nikada neće podići spomenik – i to na Popovićevu sreću – jer u Srbiji, a naročito u Valjevu, spomenik možeš dobiti samo ako te javno obese (Stevan Filipović) ili ako izjaviš – a da te niko ne proveri na detektoru laži, a trebalo bi – da se ne jebeš u dupe (Desanka Maksimović)." Odlomak iz romana KONTRAENDORFIN Svetislava Basare
 
Kurir Jovica, bivši ambasador srednjoškolac.
 
U Srbiji, gde se nalazimo pod okupacijom od strane sopstvene vlasti ovakve i slične nagrade mogu dobiti samo "zaslužni". Zato niko ne veruje u objektivnost prilikom dodele bilo kakve nagrade, čak i da je to slučaj. Ovde se, poštovani, nema potrebe biti ostrašćen ili ne. Zato nisu ni oči potrebne, to je prosto vidljivo svakome koga nije zakačio Kovid-19 te ima i čulo mirisa i čulo ukusa!!!
 
Sad sledi povisica u Kuriru...mmmm
 
Kao pisac Basara ne izaziva moje odusevljenje , kakav je to pisac kad sam pokusao da procitam dve njegove i knjige i oba puta odustao . sto mi se retko desava , tako da ovu nagradjenu knjigu necu ni pokusati da citam , toliko o njemu kao piscu , a kao covek prodao se kao mnogi drugi (Bora Corba zvani DZudza , pa sada i Dusan Ivkovici td..).Ovo ja moralna propast naseg drustva iz ove kaljuge nemas gde osim u van ove zemlje.
 
Krenulo Njegovu Ekselenciju...Kurir,NIN ... Sorry Base,morao sam ,Kalimero sindrom.
 In reply to Milenko
Da Vas pitam nešto, ali da odgovorite iskreno. Da li ste imali nekada u rukama NIN?Bilo bi po Vas korisno da bar jedan broj NIN-a pročitate. Pozdrav.
 
Zašto nismo iznenađeni? 
 
Da li je neko očekivao drugačiju odluku? To je zbog odanost, zbog prelaska iz omraženog Danas-a u politički "nezavisni" kurir.
Devastacij svega i svačega se nastavlja.
 
 In reply to NapreDno
 
Kakve veze ima NIN sa Kurirom? O čemu vi pričate? Da je žiri u ovakvom sastavu (ako uopšte znate ko su ti ljudi) nagradio Basaru zbog prelaska u Kurir? Pa to veze s mozgom nema?...
 In reply to NapreDno
@Marija A ko je vlasnik NIN-a(Blic, Alo) i ko finansira nagradu. Prozivaju Teofila a on glasao za drugu knjigu. .....
 
 

 
 
 На крају, престао сам да читам све новине, тзв. новине, због мучнине, Због повраћања. То базди, то отровно смеће, што није више ни за потпалу, ни за... Бљак. ...Бацио сам перо, и потражио трнокоп, секиру и маказе за орезивање. Иако пролећу пахуље, идем у шуму, да вадим саднице шљива, да пресађујемм и подмлађујем воћњак...

Нема коментара:

КОМПЛЕТАРИУМ

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"