Џихадисти Исламске државе објавили су нови видео снимак који приказује апокалиптичну визију коначног обрачуна са Западом, а једна од сцена приказује џихадисте како напредују према римском Колосеуму.
Централна идеја тог узнемирујућег видео снимка, који носи наслов "Састанак у Дабику", јесте смртоносна битка за светску доминацију, у којој би се присталице ИС-а, како верују, у италијанској престоници бориле са "крсташима" са Запада, пренео је британски "Дејли мејл".
Видео снимљен у Ираку приказује војнике ИС како излећу из оклопних возила и отварају ватру на замишљене мете које представљају специјалне снаге противничке војске.
Поред тога, видео садржи бизарну сцену у којој један џихадиста покушава да изгледа достојанствено јашући на коњу, као и сцену у којој се џихадисти грле на одласку у самоубилачке мисије. Док се они грле, на екрану стоји натпис "збогом другарима".
У једном тренутку се у снимку виде заставе 60 земаља, које наводно представљају земље са којима ИС тврди да је у рату, укључујући Британију, Француску, Аустралију, САД и многе друге.
У дигитално измењеном снимку се такође види оклопно возило ИС како се креће према Колосеуму, а мушки глас који чита текст каже да ће милитанти уништити "крсташка места".
"Ово је ваш последњи крсташки рат, следећи пут ћемо ми бити ти који ће добити битку на вашем терену", каже он.
Осим Колосеума, на снимку се виде и друге римске знаменитости попут Базилике светог Петра у Ватикану.